Blogs

Lees hieronder alle blogs en verhalen

Kies voor de mens

Waarom zou je een masteropleiding Leren en Innoveren gaan volgen? En waarom zou je dan kiezen voor de master die de hogescholen uit Ede, Gouda en Zwolle aanbieden? Wat maakt deze masteropleiding anders? Het geheim zit in de mensgerichte of waardengerichte benadering. Hoe we dat doen, lees je in deze blog van Tamme Spoelstra, docent aan de master Leren en Innoveren.

   

  'Als teacher leader heb je de kartrekkersrol binnen de innovatie van je onderwijs'

  Roel Verloop is drie jaar geleden afgestudeerd aan de pabo. Hij werkt op een basisschool in Putten , woont samen met zijn vrouw in Nijkerk, en is dit jaar gestart met de master Leren en innoveren.

    

   VR-bril in de klas. Hoe je veranderingen blijvend in gang zet.

   21e-eeuwse vaardigheden, digitalisering, eigenaarschap en de waaromvraag. De begrippen vliegen je om de oren. Maar wat betekenen ze precies? En vooral: wat moet jij hier als leerkracht mee? Een kartrekker aanwijzen, vindt Edwin Vierhout. “Een leerkracht met gerichte kennis en ervaring. Ik doe de master Leren en innoveren om te ontdekken hoe we als school onderbouwd en duurzaam kunnen veranderen.” Maak kennis met Edwin, Teacher Leader op het gebied van ICT.

     

    Teacher Leader worden!

    Hoe neem je collega’s en studenten mee in een verandering? Bart Roosenburg is docent Verpleegkunde op de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en volgt de master Leren en innoveren van de CHE, Driestar hogeschool en Hogeschool Viaa. “Ik zie het veel breder dan alleen het onderwijs! Hoe je mensen motiveert, processen in gang zet, daar ben je als verpleegkundige ook steeds mee bezig.”