Blogs

Lees hieronder alle blogs en verhalen

Kies voor de mens

Waarom zou je een masteropleiding Leren en Innoveren gaan volgen? En waarom zou je dan kiezen voor de master die de hogescholen uit Ede, Gouda en Zwolle aanbieden? Wat maakt deze masteropleiding anders? Het geheim zit in de mensgerichte of waardengerichte benadering. Hoe we dat doen, lees je in deze blog van Tamme Spoelstra, docent aan de master Leren en Innoveren.

   

  'Als teacher leader heb je de kartrekkersrol binnen de innovatie van je onderwijs'

  Roel Verloop is drie jaar geleden afgestudeerd aan de pabo. Hij werkt op een basisschool in Putten , woont samen met zijn vrouw in Nijkerk, en is dit jaar gestart met de master Leren en innoveren.

    

   VR-bril in de klas. Hoe je veranderingen blijvend in gang zet.

   21e-eeuwse vaardigheden, digitalisering, eigenaarschap en de waaromvraag. De begrippen vliegen je om de oren. Maar wat betekenen ze precies? En vooral: wat moet jij hier als leerkracht mee? Een kartrekker aanwijzen, vindt Edwin Vierhout. “Een leerkracht met gerichte kennis en ervaring. Ik doe de master Leren en innoveren om te ontdekken hoe we als school onderbouwd en duurzaam kunnen veranderen.” Maak kennis met Edwin, Teacher Leader op het gebied van ICT.

     

    Ik ben nog lang niet uitgeleerd!

    Dit is Lisette Hardeman, docent Engels en ICT op het Johannes Fontanus College in Barneveld. Ze geeft haar baan een 9. Naast haar werk doet ze de master Leren en innoveren. “Ik ben nog lang niet uitgeleerd!”

      

     Ik ben objectiever en weet collega's te motiveren bij vernieuwingen

     Peter Baart (54) werkt al ruim zeventien jaar als techniekdocent in het voortgezet onderwijs. Met veel plezier zette hij diverse nieuwe projecten op, waarbij hij zijn ideeën en keuzes vooral baseerde op onderbuikgevoel. Steeds meer kreeg hij de behoefte om zijn innovaties goed te onderbouwen. Tijd voor de master Leren en innoveren, zo vond hij. “Deze master is niet alleen voor mij als individu verrijkend, maar ook voor mijn werksituatie.”

       

      Samen ben je sterker, ook in het onderwijs

      Bij sommige opleidingen kun je enigszins voorspellen welke baan erbij hoort. Ellen Zilvold-Aanen (58) had als psycholoog niet bedacht lerarenopleider te worden. Toch doceert ze nu al zestien jaar op de CHE en ontdekte: ‘Het onderwijs past bij mij.’