Kies voor de mens

Het unieke van onze masteropleiding Leren en Innoveren

Waarom zou je een masteropleiding Leren en Innoveren gaan volgen? En waarom zou je dan kiezen voor de master die de hogescholen uit Ede, Gouda en Zwolle aanbieden? Wat maakt deze masteropleiding anders? Het geheim zit in de mensgerichte of waardengerichte benadering. Hoe we dat doen, lees je in deze blog van Tamme Spoelstra, docent aan de master Leren en Innoveren.

Jezelf leren kennen

Het onderwijs gaat gebukt onder systemen en output-denken. Je kunt je daarom terecht afvragen: 'Waar is de mens gebleven?' Iedereen heeft recht hebben op een mensgerichte benadering om zichzelf en de wereld te ontdekken. Bij de master van Viaa, CHE en Driestar hogeschool staat díe ontmoeting centraal. Wij dagen je uit jezelf te leren kennen door de ogen van de ander én de leerling, collega of … kennen. Niet de systemen zijn leidend, maar juist de mensen met wie we werken.  

Waardenvolle visie 

Wij zetten in op betekenisvolle ontmoetingen waarin we op zoek gaan naar de mens achter de veelheid aan bronnen en literatuur die we bestuderen. Zo geven we vorm aan innovatief onderwijs voor de leerlingen in jouw klas en jouw school. Om dat te bereiken benutten we de krachten van de rijke diversiteit die in de studenten meekomen. Het is de manier om samen na te denken over een waardenvolle visie op goed onderwijs in een veranderende wereld. Je ontwikkelt een eigen visie op goed onderwijs, die je morgen kunt toepassen voor de ene leerling in jouw groep of de hele klas. Er valt dus genoeg te kiezen. Wees welkom!

Vragen? Neem gerust contact met op!