Uit studentenoordelen blijkt dat de master Leren en innoveren van Driestar hogeschool, Christelijke Hogeschool Ede en Viaa Gereformeerde Hogeschool opvalt door nadruk op wetenschappelijke vorming gecombineerd met goede inhoud en sterke praktijkgerichtheid.

Daarnaast is de interne communicatie opvallend goed en zijn docenten deskundig en didactisch sterk. Studieleider Lennart Visser van Driestar hogeschool: “Onze opleidingen zijn kleinschalig en er is veel nadruk voor kwaliteit. De ervaring leert dat studenten tevreden zijn over de inhoud van de lessen en het persoonlijke contact met de gekwalificeerde docenten.”
 
De master Leren en innoveren richt zich op ervaren leraren die zich binnen de school als Teacher Leader meer bezig willen houden met onderwijsvernieuwing, beleid en het begeleiden van hun collega’s op deze gebieden.

Docenten leren te analyseren welke uitdagingen en wensen er zijn in het onderwijs en hoe die het beste kunnen worden aangepakt. De masteropleiding is bedoeld voor leraren uit alle sectoren van onderwijs. Bron: Keuzegids Masters 2017, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), www.keuzegids.nl